Не крутить стартер, все не просто/або просто... допоможіть
 Все

Начать новую тему   Ответить на тему    Список форумов Украинский клуб любителей Jeep -> Электрооборудование
Предыдущая тема :: Следующая тема  
Автор Сообщение
Metis
ДжипоГость

Последнее посещение: 22.01.2025
Автомобиль:

СообщениеДобавлено: Вт 09 Июля, 2024 22:51    Заголовок сообщения: Не крутить стартер, все не просто/або просто... допоможіть Ответить с цитатой

доброго дня! авто Cherokee kl 2014 бензин 2.4 Multiair
прошу допомоги!...
Хронологія така.
Стартер крутнув в'яло, двигун не завівся. Перевірив АКБ, купив новий.
Помилка U1504 має 3 статуси (активна, очікує на підnвердження, попередження про помилку).
Намагаюся її скинути OBD Jscan (ліцензія під це авто). Помилка переходить в статус очікує на підтвердження і знов переходить в активну.
АКБ вже новий.
При натисканні кнопки старт нічого не відбувається (не крутить). Однак, перевірено запобіжники та релюшка:
1. На релюшки К1 К3 при запаленні приходить по 12 В;
2. Без реле (гніздо під релюхою) подаю + на К1 (на соленоїд), щось там цокає та подаю + на місце реле (К3 Starter) нічого не відбувається але здається, що щось цокає;
3. Замість релюх К1 та К3 зробив шунти з дроту 1.2 мм, пустив команду на старт, шунти були перегріті, стартер не рушив. АЛЕ! шунти були значно перегріті.... тобто щось бере навантаження....;

Що ще подивитись, як перевірити стартер не знімаючи його та не розбираючи?
Який дріт на нього йде, може між "жирним" плюсом та клемою стартера є ще якійсь запобіжник? Що ще може блокувати стартер, чого його не крутить при подачі + на соленоїд? Що я пропустив?

у моєму всесвіті... якщо є постійний + на стартері (прикручений провід), і я даю + на соленоїд, то стартер повинен відреагувати та крутнути. які ще можуть стояти блокади???

Друзі, допоможіть!

P.s. кому вдалося відкрити мануал по електриці за цим посиланням - https://www.jeep.org.ua/cgi-bin/cat.cgi?action=view&model=KL ? як ви це зробили? натискаю на дефаулт.штм, відкривається сторінка, натискаю ЕНТЕР на сторінці... пуста сторінка і нічого не відбувається
Игнорировать пользователя Посмотреть профиль Отправить личное сообщение  

Unknown
ДжипоМонстр

Последнее посещение: 16.02.2026
Автомобиль:
ZJ 5.2 '98 46RE NP242 "Limited 5.9"

СообщениеДобавлено: Ср 10 Июля, 2024 7:56    Заголовок сообщения: Не крутить стартер, все не просто/або просто... допоможіть Ответить с цитатой

Перевір першим чином усі силові провода та з'єднання - клеми, стик провода "маси" з кузовом, все ту ж "масу" на моторі. Достатньо шару іржі або краплини мастила - і пропускна здатність такого з'єднання падає в рази. Для слаботочних споживачів, котрих у машині більшість, перехідні опори можуть не відігравати критичної ролі, але коли у роботу включається стартер - струм великий і вони вже суттєво псують життя.

Щодо релюх-шунтів - не можу нічого сказати, не маючи схеми, але класична схема стартеру - невеличка релюха, що керується від замка запалювання чи "мізків" машини, вона подає +12В вже жирнішим проводом на втягуюче реле стартеру (наскільки розумію гріються саме ці провода), а вже втягуюче реле комутує основний струм, що підходить до нього товстими проводами (зазвичай приблизно 10 мм. кв.).
Втягуюче реле може мати механічну несправність, перестати клацати і тягнути струм при спробі пуску. Але якщо стартер крутив, але дуже слабо- я б перш за все основні кола живлення дивився.

Metis
ДжипоГость

Автомобиль:

СообщениеДобавлено: Ср 10 Июля, 2024 12:15    Заголовок сообщения: Не крутить стартер, все не просто/або просто... допоможіть Ответить с цитатой

середа 10 Липня, 2024 6:56 Unknown писал(а):
Перевір першим чином усі силові провода та з'єднання - клеми, стик провода "маси" з кузовом, все ту ж "масу" на моторі. Достатньо шару іржі або краплини мастила - і пропускна здатність такого з'єднання падає в рази. Для слаботочних споживачів, котрих у машині більшість, перехідні опори можуть не відігравати критичної ролі, але коли у роботу включається стартер - струм великий і вони вже суттєво псують життя.

Щодо релюх-шунтів - не можу нічого сказати, не маючи схеми, але класична схема стартеру - невеличка релюха, що керується від замка запалювання чи "мізків" машини, вона подає +12В вже жирнішим проводом на втягуюче реле стартеру (наскільки розумію гріються саме ці провода), а вже втягуюче реле комутує основний струм, що підходить до нього товстими проводами (зазвичай приблизно 10 мм. кв.).
Втягуюче реле може мати механічну несправність, перестати клацати і тягнути струм при спробі пуску. Але якщо стартер крутив, але дуже слабо- я б перш за все основні кола живлення дивився.

Дякую! Але й в тому річ. що у моєму всесвіті все так я вами описано. втягуюче - то просто контактор з виделкою.
малим реле запускаємо велике під назвою втягуюче. а втягуюче запускає стартер. так і в чому біда, не можу бути переконаним, що втягуюче працює. не можу дотягнутися. може ще якась блокада або додаткове реле між малим реле у скринці та втягуючим

root
ДжипоТурист

Последнее посещение: 20.03.2026
Автомобиль:
Jeep Grand Cherokee 5.2 '95, +7", Come-Up 9000, BFG MT 33x12.5, NP242, ARB Air Locker

СообщениеДобавлено: Ср 10 Июля, 2024 12:24    Заголовок сообщения: Не крутить стартер, все не просто/або просто... допоможіть Ответить с цитатой

Цитата:
P.s. кому вдалося відкрити мануал по електриці за цим посиланням - https://www.jeep.org.ua/cgi-bin/cat.cgi?action=view&model=KL ? як ви це зробили? натискаю на дефаулт.штм, відкривається сторінка, натискаю ЕНТЕР на сторінці... пуста сторінка і нічого не відбувається

Скачати можна коли є світло і інтернет, зараз можна

Unknown
ДжипоМонстр

Автомобиль:

СообщениеДобавлено: Ср 10 Июля, 2024 13:20    Заголовок сообщения: Не крутить стартер, все не просто/або просто... допоможіть Ответить с цитатой

Якщо стартер крутив, хоч і слабо - ланцюжок реле був робочим. І тут випливають 2 основні причини слабкої роботи стартера - АКБ та високі перехідні опори у ланцюгах живлення, вони здатні унеможливити роботу стартета.
Але щоб розібратися - все ж таки треба якось або долізти, до втягуючого, лампочку почепити чи рукою потрогати, воно доволі потужно клацає. І навіть якщо клацає - можуть бути підсмажені його контакти. Якщо стартер зняти - інформації можна отримати значно більше.

Metis
ДжипоГость

Автомобиль:

СообщениеДобавлено: Ср 10 Июля, 2024 14:36    Заголовок сообщения: Не крутить стартер, все не просто/або просто... допоможіть Ответить с цитатой

середа 10 Липня, 2024 12:20 Unknown писал(а):
Якщо стартер крутив, хоч і слабо - ланцюжок реле був робочим. І тут випливають 2 основні причини слабкої роботи стартера - АКБ та високі перехідні опори у ланцюгах живлення, вони здатні унеможливити роботу стартета.
Але щоб розібратися - все ж таки треба якось або долізти, до втягуючого, лампочку почепити чи рукою потрогати, воно доволі потужно клацає. І навіть якщо клацає - можуть бути підсмажені його контакти. Якщо стартер зняти - інформації можна отримати значно більше.

так. я це розумію. не один стартер у своєму житті перевірив та замінив, перебрав.
тут просто не можу долізти і перевірити. ми утікачі з Маріуполя і, нажаль, я не маю нічого, ані ключей, ані каналу.
я пам'ятаю це звук (втягуючого) він б'є як контактор на ампер 100.
а я цього не відчуваю...

Metis
ДжипоГость

Автомобиль:

СообщениеДобавлено: Ср 10 Июля, 2024 14:38    Заголовок сообщения: Не крутить стартер, все не просто/або просто... допоможіть Ответить с цитатой

середа 10 Липня, 2024 11:24 root писал(а):
Цитата:

Скачати можна коли є світло і інтернет, зараз можна

відкриваю файл дефолт.хтм.
відкривається вікно і після нього нікуди не переходить.
відкриваються окремі графічні файли в папках за допомогою експлорера. але відшукати серед 1000 файлів мій ланцюг - така собі справа

Unknown
ДжипоМонстр

Автомобиль:

СообщениеДобавлено: Чт 11 Июля, 2024 9:04    Заголовок сообщения: Не крутить стартер, все не просто/або просто... допоможіть Ответить с цитатой

Але якщо проводами питання не лікується - іншого шляху, окрім як розбиратися зі стартером та втягуючим на місці, не існує

Начать новую тему   Ответить на тему    Список форумов Украинский клуб любителей Jeep -> Электрооборудование Часовой пояс: EET (Europe)
Все
Страница 1 из 1

Перейти:  
Ты не можешь начинать темы
Ты не можешь отвечать на сообщения
Ты не можешь редактировать свои сообщения
Ты не можешь удалять свои сообщения
Ты не можешь голосовать в опросах
Вы не можете вкладывать файлы
Вы можете скачивать файлы

Smart home automation software