|
|
|
Предыдущая тема :: Следующая тема |
| Автор |
Сообщение |
boser ДжипоВодитель OFFLINE

Зарегистрирован: 22.08.2023 Последнее посещение: 11.03.2026 Имя: Сергій Возраст: 50 Сообщения: 44 Откуда: Дніпро Автомобиль: JEEP Compass 75th Anniversary 2.4L, 2016, Granite Crystal Metallic Clearcoat
|
Добавлено: Вт 05 Декабря, 2023 15:24 Заголовок сообщения: Дуже велике бажання заколхозити задні ПТФ |
|
|
Так то сталось, що в мене (в комплектації) є лише передні ПТФ. Сзаду лише червоний відбивачі. Але, як завжди буває - "нову" машину хочеться якось "причепурити", щось доліпити в силу своїх можливостей))) На перемикачі є лише ввімкнення передніх ПТФ. Також підозрюю, що проводку під задні фонарі я не знайду.
Задні фонарі ПТФ я вже придивився у китайців по демократичній ціні.
Є два варіанти - під штатну лампу розжарювання, або світлодіодні (дорожче в 3 рази)
Тепер підключення. В обох вариантах треба буде прокинути додаткові провода і це саме складне з усього замисленного)))
Якщо це будуть світлодіоди, китайці малюють підключення - один провод на массу, інший до +передніх ПТФ і до СТОПІВ, (тоді у вас буде ще і допСТОП у бампері). Там 2 групи незалежних діодів в фарі. Як воно працюватиме ХЗ, поки не підключиш не зрозумієш, чи буде помилка, і яке навантаження на ланцюг передніх ПТФ???
Якщо брати штатну лампу, то тут зрозуміло підключення лише через додаткове реле, обмоткою до передіх ПТФ.
Може хто робив такий колхоз у себе?
Із задоволенням вислухаю вашу думку, та конструктивну критику.)
|
|
| Вернуться к началу |
|
|
Unknown ДжипоМонстр OFFLINE

Зарегистрирован: 25.01.2012 Последнее посещение: 16.02.2026 Имя: Юрій Возраст: 46 Сообщения: 5506 Откуда: Харків Автомобиль: ZJ 5.2 '98 46RE NP242 "Limited 5.9"
|
Добавлено: Вт 05 Декабря, 2023 16:17 Заголовок сообщения: Дуже велике бажання заколхозити задні ПТФ |
|
|
Особисто я все ж почав би з перевірки наявності проводки, імовірність знайти штатний провод не така вже й нікчемна, а життя він би полегшив суттєво. В усіх авто, де я зустрічав задні ПТФ, вони працюють окремо від передніх. Але якщо робити так, а виробник нічого під них не заклав - тоді чималенько "колгоспу" вимальовується - перемикач, реле, провода до ліхтарів та заживити все це, звісно, з запобіжником. Підключитися до схеми передніх туманок буде значно простіше. Якщо вони на реле висять - то взагалі елементарно. Цілісність ниток передніх ПТФ навряд чи контролюється - не те така елементарна процедура. Але у випадку світлодіодного ліхтаря можуть повилазити матючча щодо поворотів та стопів. А можуть і не повилазити, якщо косоглазі якимось баластом оснастили ліхтарі.
Більше можна буде нафантазувати після отримання додаткових даних щодо наявности проводки, підключення передніх ПТФ, діодів чи ламп у задніх ліхтарях, бажання підключити паралельно до передніх чи з окремим увімкненням.
_________________ Життя занадто коротке, щоб їздити на нудній машині.
|
|
| Вернуться к началу |
|
|

Зарегистрирован: 22.08.2023 Последнее посещение: 11.03.2026 Имя: Сергій Возраст: 50 Сообщения: 44 Откуда: Дніпро Автомобиль: JEEP Compass 75th Anniversary 2.4L, 2016, Granite Crystal Metallic Clearcoat
|
Добавлено: Вт 05 Декабря, 2023 16:47 Заголовок сообщения: Дуже велике бажання заколхозити задні ПТФ |
|
|
| Вт 05 Декабря, 2023 16:17 Unknown писал(а): | Особисто я все ж почав би з перевірки наявності проводки, імовірність знайти штатний провод не така вже й нікчемна, а життя він би полегшив суттєво. В усіх авто, де я зустрічав задні ПТФ, вони працюють окремо від передніх. Але якщо робити так, а виробник нічого під них не заклав - тоді чималенько "колгоспу" вимальовується - перемикач, реле, провода до ліхтарів та заживити все це, звісно, з запобіжником. Підключитися до схеми передніх туманок буде значно простіше. Якщо вони на реле висять - то взагалі елементарно. Цілісність ниток передніх ПТФ навряд чи контролюється - не те така елементарна процедура. Але у випадку світлодіодного ліхтаря можуть повилазити матючча щодо поворотів та стопів. А можуть і не повилазити, якщо косоглазі якимось баластом оснастили ліхтарі.
Більше можна буде нафантазувати після отримання додаткових даних щодо наявности проводки, підключення передніх ПТФ, діодів чи ламп у задніх ліхтарях, бажання підключити паралельно до передніх чи з окремим увімкненням. |
Задум був "повісить" задні на штатний перемикач-вмикач передніх, а точніше на саму передню лампу (на її провода). До неї є доступ. Тобто вмикаємо передні ПТФ, а паралельно лампі обмотка реле. Ток обмотки приблизно 200 мА. Навряд він стане критичним для передніх ПТФ, для запобіжника, чи реле передніх ПТФ. І потім це реле вмикає задні ПТФ. (я так зробив з клаксоном)
Буду ще копать, чи мають передні ПТФ своє реле, а саме погане - де воно фізично знаходиться.?
Звісно із запобіжником в цепі задніх ламп. Це не обговрюється навіть)))
Де шукати ту замасковану проводку, яка може і є, а може і немає, буду дивитись, звісно.
Дякую за відповідь
|
|
| Вернуться к началу |
|
|

Зарегистрирован: 25.01.2012 Последнее посещение: 16.02.2026 Имя: Юрій Возраст: 46 Сообщения: 5506 Откуда: Харків Автомобиль: ZJ 5.2 '98 46RE NP242 "Limited 5.9"
|
Добавлено: Вт 05 Декабря, 2023 16:53 Заголовок сообщения: Дуже велике бажання заколхозити задні ПТФ |
|
|
Зазвичай блоків реле та запобіжників 2 - під капотом та в салоні, почни з підкапотного - і доступ в середньому простіший, і реле ПТФ там знайти більша імовірність.
boser
|
|
| Вернуться к началу |
|
|
svized ДжипоЛюбитель OFFLINE

Зарегистрирован: 05.02.2023 Последнее посещение: 29.07.2025 Имя: Vitalii Возраст: 51 Сообщения: 61 Откуда: Київ Автомобиль: Cherokee KL 3.2 TH
|
Добавлено: Вт 05 Декабря, 2023 22:49 Заголовок сообщения: Дуже велике бажання заколхозити задні ПТФ |
|
|
| вівторок 05 Грудня, 2023 16:47 boser писал(а): |
Задум був "повісить" задні на штатний перемикач-вмикач передніх, а точніше на саму передню лампу (на її провода). До неї є доступ. Тобто вмикаємо передні ПТФ, а паралельно лампі обмотка реле. Ток обмотки приблизно 200 мА. Навряд він стане критичним для передніх ПТФ, для запобіжника, чи реле передніх ПТФ. І потім це реле вмикає задні ПТФ. (я так зробив з клаксоном)
Буду ще копать, чи мають передні ПТФ своє реле, а саме погане - де воно фізично знаходиться.?
Звісно із запобіжником в цепі задніх ламп. Це не обговрюється навіть)))
Де шукати ту замасковану проводку, яка може і є, а може і немає, буду дивитись, звісно.
Дякую за відповідь |
підсвітка поворотів туманкою є??
окремого релє нема, якщо не помиляюсь . Запаяне в блок центральної електроніки
|
|
| Вернуться к началу |
|
|

|
Добавлено: Вт 05 Декабря, 2023 23:00 Заголовок сообщения: Дуже велике бажання заколхозити задні ПТФ |
|
|
| Вт 05 Декабря, 2023 22:49 svized писал(а): |
підсвітка поворотів туманкою є??
окремого релє нема, якщо не помиляюсь . Запаяне в блок центральної електроніки |
Досить поширена фіча, якщо вона мається - задумку ускладнить, бо тоді вже напевно туманки не релюхами управлятимуться. У такому випадку доведеться або на живлення кожної туманки обмотку реле повісити, а їх контакти послідовно з'єднати, або якайсь логічний елемент AND городити і з його виходу брати сигнал на задні туманки. Напевно, існують і безліч інших варіантів.
|
|
| Вернуться к началу |
|
|

Зарегистрирован: 05.02.2023 Последнее посещение: 29.07.2025 Имя: Vitalii Возраст: 51 Сообщения: 61 Откуда: Київ Автомобиль: Cherokee KL 3.2 TH
|
Добавлено: Вт 05 Декабря, 2023 23:09 Заголовок сообщения: Дуже велике бажання заколхозити задні ПТФ |
|
|
| а можна використати якусь додаткову кнопку з фіксацією і поставити окреме релє з живленням клєми 86 від якогось "+" габаритів. І не заморачуватсь
|
|
| Вернуться к началу |
|
|

|
Добавлено: Вт 05 Декабря, 2023 23:18 Заголовок сообщения: Дуже велике бажання заколхозити задні ПТФ |
|
|
| Вт 05 Декабря, 2023 23:09 svized писал(а): | | а можна використати якусь додаткову кнопку з фіксацією і поставити окреме релє з живленням клєми 86 від якогось "+" габаритів. І не заморачуватсь |
Можна, але зазвичай її не надто просто зробити зручною і такою, щоб очі не різала - все ж не доісторичні Жигулі Але щодо простоти такого рішення важко сперечатися.
boser
|
|
| Вернуться к началу |
|
|

|
Добавлено: Ср 06 Декабря, 2023 8:31 Заголовок сообщения: Дуже велике бажання заколхозити задні ПТФ |
|
|
| Вт 05 Декабря, 2023 22:49 svized писал(а): | підсвітка поворотів туманкою є??
окремого релє нема, якщо не помиляюсь . Запаяне в блок центральної електроніки |
Дуже сумніваюсь що така підсвітка в мене є, 2016 рік, Sport по Vin коду, хоча і з допами і ювілейний випуск. Здається, на Компасах, така фіча з 2017 року. По моїй такого ніде в інфі не зустрічав(
|
|
| Вернуться к началу |
|
|

|
Добавлено: Ср 06 Декабря, 2023 8:42 Заголовок сообщения: Дуже велике бажання заколхозити задні ПТФ |
|
|
| Вт 05 Декабря, 2023 23:09 svized писал(а): | | а можна використати якусь додаткову кнопку з фіксацією і поставити окреме релє з живленням клєми 86 від якогось "+" габаритів. І не заморачуватсь |
Кнопку зробити можна, це самий простий вариант, я так думав зробити з сигналами (бі-бікою), навіть кнопку знайшов, але сів в салон, почав її прилаштовувать і передумав, приліпив до штатного бі-бі)))
Як пише Unknown, всеж таки не Жигулі, і бажано щоб все було органічно) Тому доведеться, мабуть, ліпити до штатного рульового перемикача.)
|
|
| Вернуться к началу |
|
|

|
Добавлено: Пт 08 Декабря, 2023 9:53 Заголовок сообщения: Дуже велике бажання заколхозити задні ПТФ |
|
|
Не витримала душа поета, заказав світлодідні ПТФ у китайців. Товар не ходовий, відгуків небагато, але позитивних більшість. На серці неспокійно))))
Китайці малюють просте до тупості підключення. Однин дріт "-" на корпус авто, кольорові дроти на лампи стопів, туманок, поворотників. Навіть є відгуки що все працює.) Сподіваюсь так і буде. Заказав темні, майже в колір авто. Буду тут відписувать результат.
З.І. Доречи, китайці пишуть що вони підходять на Компасс 2011-2017 (скоріше до 2016), Гранд 2011-2022, та Джорнік 2011-2017рр.
| s-l500.jpg |

|
| s-l1600.jpg |

|
|
|
| Вернуться к началу |
|
|

|
Добавлено: Пт 08 Декабря, 2023 10:59 Заголовок сообщения: Дуже велике бажання заколхозити задні ПТФ |
|
|
Ну а чому б їм і не підходити - цілком окрема конструкція у бампері, жодноі потреби щось фантазувати для різних моделей.
Вітаю з прибданням, залишилося щоб доїхали.
boser
|
|
| Вернуться к началу |
|
|

|
Добавлено: Пт 08 Декабря, 2023 21:33 Заголовок сообщения: Дуже велике бажання заколхозити задні ПТФ |
|
|
перед тим як ставити перевір на герметичність склейку. або відразу промаж прозорим силіконом. Більшість китайщини люблять воду )
boser
|
|
| Вернуться к началу |
|
|

|
Добавлено: Сб 09 Декабря, 2023 17:44 Заголовок сообщения: Дуже велике бажання заколхозити задні ПТФ |
|
|
| Пт 08 Декабря, 2023 21:33 svized писал(а): | | перед тим як ставити перевір на герметичність склейку. або відразу промаж прозорим силіконом. Більшість китайщини люблять воду ) |
Так!
Я збирався навіть розібрати їх і подивитись як там з охолодженням світлодіодів. На чому вони змонтовані. І якщо буде можливість додати площу радіатору) Дотулити алюмінієві ребра на термопасту і клей. Потім все посадити на герметік.
|
|
| Вернуться к началу |
|
|

|
Добавлено: Вт 09 Января, 2024 23:18 Заголовок сообщения: Дуже велике бажання заколхозити задні ПТФ |
|
|
Приїхали фонарікі. Трішечки розчарований іх яскравістю. Світло червоне м'яке. Око не ріже. Очікував більш жорсткого світла. Мають 3 режими. Стоп - працюють так. Запалюються "змейкою" 2 рази, потім плавно 2 рази гаснуть-спалахують, далі горять. ПРЯМ ПО МОДНОМУ))))
ПТФ - просто червоним горять.
Поворотнік - червоним - "бегущая волна" - швидко запалюється. Теж по моднявому))))
Всі 3 режими виконує один той самий блок світлодіодів, тобто, якщо натиснути гальма, то вже змейки поворотніка не буде, якщо горять ПТФ, то поворотніка не буде, як і стопа.
Тепер по параметрах.
Струм кожного режиму 0,13 - 0,14 А. Струм якщо з'єднати всі 3 режими, також 0,13-0,14 А.
Тобто потужність з Гулькин х... 12х0,14=1.68 Ват.
Тепер думаю, чи є сенс їх вскривати щоб подивитись що там з температурою...
Тепер по їх опору. Якщо струм 0,13 А, то опір фонаря 12/0,13=92,3 Ома.
Якщо почипити їх паралельно стопам, переднім ПТФ, поворотам, то маємо - стоплампа потужністю 27Вт. Її опір = 12х12/27=5,33 Ома.
Сумарний опір "стоплампа" після під'єднання = 5,33*92,3/(5,33+92,3) = 5,03 Ома. Втрачаєм всього 0.3 Ома. Чи вплине це на роботу блоку керування, чи покаже помилку? Думаю ні.
Я так пишу про помилки)))) У нас, взагалі бьє помилку якщо змінюється опір лампи, якщо вона перегорає?)))) Чи ні?)))
Далі буде примірка в бампер, а потім інсталяція, але коли потеплішає.
P.S. ще приїхало дві херні, плата з конденсатором та ще з якою то деталюшкою. Що це і нащо воно, продаван мовчить.)))
PSS Наче загерметизовані, але пройтись ще раз герметиком не завадить і вони не розбираються, на герметик зібрані.
| IMG_20240109_134024547.jpg |

|
| IMG_20240109_140230875.jpg |

|
|
|
| Вернуться к началу |
|
|
|
|
|
Ты не можешь начинать темы Ты не можешь отвечать на сообщения Ты не можешь редактировать свои сообщения Ты не можешь удалять свои сообщения Ты не можешь голосовать в опросах Вы не можете вкладывать файлы Вы можете скачивать файлы
|
|